Mijn favorieten

Nieuws

Kabinet komt met fonds voor betaalbare koopwoningen starters
Geplaatst op: 22 februari 2023
Het kabinet richt een fonds van €40 miljoen op voor betaalbare woningen. Dat moet het voor koopstarters makkelijker maken om aan een betaalbare koopwoning te komen. Daarnaast moeten gemeenten volgens minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) meer doen om jongeren aan een koopwoning te helpen.
Deze 6 subsidies helpen jou om te verduurzamen
Geplaatst op: 20 februari 2023
Je kunt als woningbezitter bijna niet meer om verduurzamen heen. De hoge energiekosten helpen mee in de beslissing om er nú werk van te maken. Maar hoe ga je dat financieren? Met een aantal subsidies geeft de overheid je een extra zetje in de rug om met verduurzamen aan de slag te gaan.
‘Woningtekort 400.000 in 2025’
Geplaatst op: 17 februari 2023
Het totale woningtekort zal in 2025 zijn opgelopen tot ongeveer 400.000 woningen, blijkt uit onderzoek van adviesbureau Capital Value. Dat komt door het dalende aantal bouwvergunningen en mogelijk uitstel van veel bouwprojecten.
Gemiddelde huizenprijs zakt dit jaar meer dan verwacht
Geplaatst op: 16 februari 2023
De huizenprijzen zullen in 2023 meer dan verwacht blijven dalen. Dat stellen economen van ABN Amro en ING Bank. Zij stellen hun eerdere prognoses van de ontwikkeling van de woningmarkt naar beneden bij.
Kabinet verbetert positie koopstarters
Geplaatst op: 9 februari 2023
Om starters te helpen een betaalbare koopwoning op de markt te vinden, wil het kabinet dat meer gemeenten verkoopoplossingen inzetten. Ook realiseert het kabinet een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen met een budget van € 40 miljoen. Hiermee worden de kansen van starters op een betaalbare koopwoning groter.
Ruim kwart woningeigenaren kan hypotheeklasten verlagen met nieuwe taxatie
Geplaatst op: 20 december 2022
Uit onderzoek van hypotheekadviseur Frits onder 1.200 consumenten blijkt dat 28% van de woningeigenaren de hypotheeklasten kan verlagen met een nieuwe waardebepaling van hun huis. Naar schatting laten Nederlanders daarmee zo’n € 220 miljoen per jaar liggen.
Prijs woning met hoog energielabel stijgt sneller
Geplaatst op: 13 december 2022
De prijzen van woningen met een hoog energielabel stijgen sneller dan die van minder duurzame huizen. Dat blijkt uit onderzoek van het Kadaster. De verkoop van woningen met een label A is sinds 2015 toegenomen, terwijl bij woningen met een D-label of lager sprake is van een daling.
Drukte bij notaris en hypotheekverstrekker door verdwijnen jubelton
Geplaatst op: 10 november 2022
Notarissen en hypotheekverstrekkers zien rijke Nederlanders nog snel de zogeheten jubelton overmaken naar hun kinderen. Vanaf 1 januari is het niet meer mogelijk om de belastingvrije €106.671 te schenken voor de aankoop van een woning of afbetaling van een hypotheek. De schenkingsvrijstelling gaat volgend jaar fors omlaag.
Knipper met de ogen, en er staat een nieuwe woonwijk in Nijmegen
Geplaatst op: 27 oktober 2022
Er is nog niets aan bouwactiviteiten te zien, maar voor volgend jaar zomer staan er in de Winkelsteeg in Nijmegen de eerste van 489 nieuwe woningen. In oktober 2023 is de hele klus geklaard.
Minder bezichtigingen en overbiedingen koophuizen
Geplaatst op: 6 oktober 2022
Makelaarsland, een van de grootste makelaarskantoren van Nederland, ziet ook dat de woningmarkt afkoelt. Zo wordt er aanzienlijk minder overboden op koophuizen en daalt het aantal bezichtigingen, maakte de organisatie bekend.
Wel of geen duurzaam huis kopen? Voor je portemonnee maakt het uiteindelijk weinig uit
Geplaatst op: 3 oktober 2022
Door de energiecrisis zijn we nóg bewuster geworden van ons energieverbruik en de verduurzaming van onze woningen. Ook woningzoekers letten daar steeds meer op, en vergelijken energielabels. Maar maakt het eigenlijk wat uit?
Open Huizen Dag
Geplaatst op: 30 september 2022
A.s zaterdag 1 oktober is het weer Open Huizen Dag. Bent u benieuwd welke woningen deelnemen?
Verhoging overdrachtsbelasting voor niet-woon-situaties
Geplaatst op: 22 september 2022
Sinds 1 januari 2021 betalen beleggers en ondernemers die een bedrijfspand kopen 8% aan overdrachtsbelasting over de koopprijs van hun aankoop. Het kabinet stelt voor dit percentage te verhogen met 2,4% naar 10,4%.
Renteloze lening moet arme huishoudens helpen bij verduurzaming
Geplaatst op: 16 september 2022
Huishoudens met lage inkomens hoeven vanaf 1 november geen rente te betalen op een lening om hun huis te verduurzamen. Deze renteloze lening is een van de maatregelen die de Rijksoverheid neemt om verduurzaming te versnellen en te helpen bij het verlagen van de energierekening.
Voor het eerst sinds 2020 wordt er meer onder dan boven de vraagprijs geboden
Geplaatst op: 12 september 2022
Voor het eerst sinds mei 2020 wordt er meer onder de vraagprijs geboden dan erboven. Het percentage biedingen onder de vraagprijs is in twee maanden zelfs nagenoeg verdubbeld. Dat meldt Makelaarsland.
sombere tijden voor bouwsector
Geplaatst op: 5 september 2022
Na personeelsgebrek en hoge kosten van grondstoffen en energie heeft de bouwsector een nieuw probleem: door afkoeling van de woningmarkt kunnen kostenstijgingen minder goed worden doorberekend in de verkoopprijs. Dat constateren economen van de Rabobank.
Woning naast windmolen brengt minder op
Geplaatst op: 5 september 2022
Het aantal transacties van woningen dichtbij een windmolen – in een straal van 500 meter – ligt sinds 2012 bijna 6% lager dan gemiddeld. Hoe kleiner de afstand, hoe minder belangstelling, blijkt uit onderzoek van het Kadaster. Ook brengen deze woningen bij verkoop honderden euro’s minder op.
12 vragen die je altijd aan je aannemer moet stellen.
Geplaatst op: 16 maart 2021
Ga je (ver)bouwen? Dat kost je een hoop geld en tijd. Wil je voorkomen dat het bouwproject duurder uitpakt dan voorzien, onnodig veel stress oplevert of niet helemaal naar wens verloopt? Stel dan deze 12 vragen aan je (potentiële) aannemer.